Tehnopolis

Četvrtak, 06.11.2014.

10:45

Zašto je u Appleovim reklamama uvek 9:41?

U Appleu se sve radi sa razlogom. A to čak uključuje i vreme koje se prikazuje na uređajima u promotivnim materijalima i televizijskim reklamama.

Izvor: Businessinsider

Default images

Vreme u pitanju bilo je 9:42. Ovo vreme se moglo videti na reklamama, u novinskim oglasima, pa čak i na Appleovom sajtu.

Objašnjenje je prosto: To je jutarnje vreme kada je Stiv Džobs najavio prvi iPhone 2007. godine. Tokom svom obraćanja, otprilike u 42 minutu, Džobs je izjavio: „Danas Apple ponovo osmišljava telefon“.

Na ekranu iza njega pojavila se slika telefona na kom je vreme 9:42. Međutim, sve se promenilo kada je predstavljen prvi iPad. Kada je on predstavljen, vreme na satu bilo je drugačije – 9:41.

Ukoliko sata pogledate Appleov sajt, vreme na uređajima je 9:41. I to ne samo na iPhoneu, već i na Macovima, a kada su predstavljeni iPad i iPad Air 2, vreme na njima je takođe bilo 9.41.

Zašto se vreme promenilo?

Razog je veoma prost, sudeći po bivšem iOS šefu, Skotu Forstalu.

“Osmišljavamo predstavljanja tako da veliko otkrivanje proizvoda uvek bude nakon 40 minuta izlaganja. Kada se velika slika proizvoda pojavi na ekranu, želimo da vreme koje prikazuje bude približno stvarnom vremenu na satovima publike. Ali znamo da se to neće uvek desiti u minut”, tvrdi Forstal.

Vreme na iPhoneu bilo je izuzetno tačno. Džobs je najavio telefon tačno u ovo vreme, sudeći po prenosu uživo sajta Endgadget.

Kompanija je zato za predstavljanje iPada odlučila da vreme bude 9:41 - bez nekog konkretnog razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: