Tehnopolis

Petak, 11.03.2011.

08:02

Dostupan Firefox 4.0 u RC verziji

Posle dugog perioda beta testiranja (sa 12 javnih beta verzija) Firefox 4 je konačno ušao u Release Candidate (RC) fazu, što izaziva nadu da bi puna verzija mogla biti dostupna u prvom kvartalu 2011.

Izvor: B92

Default images

Firefox 4.0 RC je dostupan za preuzimanje u verzijama na 79 jezika, i za operativne sisteme Windows, Mac OS i GNU/Linux. Donosi mnoga poboljšanja vezano za stabilnost, performanse i poboljšanja kompatibilnosti u odnosu na beta 12. Osim toga, možete da očekujete – novi izgled, Firefox Sync, JagerMonkey JavaScript endžin, WegGL i WebM podršku, prerađen dizajn glavne stranice kao i nov menadžer dodataka.

Upravljanje tabovima je takođe doživelo unapređenje, pa tako sada možete da grupišete više tabova u različite grupe zahvaljujući funkciji koja se zove Panorama. Po prvi put Firefox će dozvoliti korisnicima da sinhronizuju svoj bookmark na različitim računarima, ali i sa Android baziranim mobilnim uređajima.

Ovaj Release Candidate predstavlja ono što razvojni tim smatra i finalnom verzijom, izjavio je Džonatan Najtingejl direktor Firefox razvoja. Mart mesec će biti mesec pravog malog „rata“ browsera, budući da Microsoft planira da lansira verziju 9 Internet Explorera, a Google verziju 10 Chromea.

RC verziju Firefoxa 4 možete preuzei na ovoj adresihttp://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html .

Izvor: Benchmark

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: