Tehnopolis

Sreda, 25.06.2014.

16:28

Japan: Prva kriminalna tužba protiv gejmera zbog varanja

Kompanija za onlajn gejming Nexon u Japanu podnela je krivičnu tužbu protiv tri gejmera starosti između 17 i 18 godina zbog opstrukcije njenog posla, piše sajt Kotaku.com.

Izvor: Kotaku.com

Default images

Ukratko, oni su navodno koristili varanje prilikom igranja FPS-a Sudden Attack, a to šteti kompaniji i samoj igrici.

Yomiuri Online, jedne od najvećih novina u japanu, pišu da je ovo prvi put da su gejmeri suočeni sa krivičnom tužbom u Japanu zbog korišćenja programa za varanje.

Kompanija u poruci povodm tužbi tvrdi da su ova tri igrača navodno koristili kodove za varanje u igri, a IT Media piše da je u celu priču bila uljučena i njihova distribucija.

Već godinama igrači koriste slične alate, ali oni korišćeni u igri su u pojedinim situacijama više izazivaju smešne efekte, što opet, možda nije smešno ukoliko igrate protiv osoba koje ih koriste.

Sa druge strane, nije jasno da li kompanija tuži ove igrače zbog ovih čitova, pošto njihovo korišćenje očigledno krši korisnički sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: