LE: Ubedljiv poraz OFK Beograda

Fudbaleri OFK Beograda ipak nisu uspeli da iznenade turski Galatasaraj i da se plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: LB

Četvrtak, 05.08.2010.

18:55

Default images

’Romantičari’ su u revanš meču trećeg kola kvalifikacija u Beogradu poraženi od Galatasaraja rezultatom 5:1, pa su izabranici trenera Franka Rajkarda prošli dalje ukupnim rezultatom 7:3. Golove za Galatasaraj postigli su Mustafa Sarp u 12, Hari Kjuel u 22. i 57, Arda Turan u 71. i Mehmet Batdal u 81. minutu. Jedini strelac za OFK Beograd bio je Danilo Nikolić u 32. minutu.

Mora se reći da su izabranici trenera Dejana Đurdjevića odigrali mnogo bolje nego što se to može naslutiti iz rezultata, ali su na kraju platili danak svojoj mladosti i neiskustvu. Domaći su meč završili sa deset igrača pošto je u 57. minutu isključen Danilo Nikolić.

Fudbaleri Galatasaraja su u od samog starta igrali u visokom ritmu, uz jak presing, što je već na početku meča gostima donelo nekoliko solidnih prilika. Gosti su u vođstvo došli u 12 minutu kada je Mustafa Sarp, posle kornera Serdara Ozkana i dodavanja Hakana Balta, glavom savladao gomana Bojana Šaranova.

Domaći su prvi ozbiljniji pokušaj imali u 20. minutu, kada je Simić šutirao po zemlji iz teške pozicije, ali golman Galatasaraja Ajkut Erčetin dobro interveniše. 


Posle vodećeg gola tempo igre je oslabio, pošto su se gosti povukli i nastavili da čekaju grešku igrača OFK Beograda.

Fudbaleri Galatasaraja nisu dugo čekali na grešku izabranika Dejana Đurđevića, pošto je već u 22. minutu Sarp presekao loptu i uputio pravovremeno dodavanje ka Kjuelu, koji je smireno plasirao loptu pored golmana Bojana Šaranova za vođstvo od 2:0.

Samo minut kasnije, tek što su krenuli sa centra igrači OFK Beograda prave gotovo indentičnu grešku, opet je Kjuel imao sjajniu priliku, ali je bio neodlučan, pa promene rezultata nije bilo.

Baš kao i u prvom meču u Istanbulu, fudbaleri OFK Beograda su se tek pri rezultatu 0:2 oslobodili pritiska, počeli da igraju mnogo kvalitetnije i stvaraju prilike. 

Domaći su uzvratili u 32. minutu kada je Danilo Nikolić izbegao ofsajd i iskoristio sjajno lob dodavanje. Iskusni Lukas Hil je pogrešio, pošto se nije izvukao na vreme, a Nikolić je mirno poslao loptu ispod nemoćnog golmana Erčetina.

’Romantičari’ su 38. minutu propustili kolosalnu priliku da stignu do izjednačenja. Prvo je šutirao Marko Petković, golman Erčetin je samo odbio loptu, usledio je pokušaj Nikole Simića, ali je golam gostiju uspeo da se pridigne i ponovo sjajno intervenisao.

Drugo poluvreme je počelo novom šansom za goste, ali je golman romantičara Šaranov sjajno intervenisao posle pokušaja Turana.

U 53. minutu 19-godišnji Saša Marković je uputio sjajan udarac, usledio je i korner, ali promene rezultata, ipak, nije bilo. Dva minuta kasnije Marković ponovo šutira, ali neprecizno.

Samo minut kasnije Nikolić i Kecojević kasne za Kjuelom, koji posle duela sa Nikolićem pada u kaznenom prostoru, a švedski arbitar Daniel Stalhamar prestrogo dosuđuje penal i Nikoliću pokazuje crveni karton. Penal je izveo Kjuel, golman Šaranov je krenuo na pravu stranu, imao loptu na ruci, ali ipak nije uspeo da spreči novi pogodak Australijanca.

Domaći se nisu predavali i u 68. minutu Nemanja Milić dobro šutira, ali je golman Erčetin još jednom bio na visini zadatka. Posle kornera Trivunovića pokušao je Simić sjajnim volej udarcem, ali je loptu sa same gol linije glavom izbio jedan od defanzivaca Galatasaraja.

U 71. minutu Turci su poveli sa 4:1 - Pino je poslao dugu loptu i pronašao potpuno samog Turana, koji je iskusno lobovao istrčalog golmana Šaranova

Pet minuta kasnije Filipović je fantastično šutirao iz daljine i pogodio prečku, a Nedad Injac u nastavku akcije promašuje prazan gol, pa je još jedna prilika za ’romantičare’ otišla u nepovrat.

Konačan rezultat postavio je Mehmet Batdal u 81. minutu.

OFK Beograd: Šaranov, Petković, Kecojević, Nikolić, Rodić, Trivunović, Krstić (od 59. Sinđić), Simić, Žeravica (od 75. Filipović), Marković, Milić (od 75. Injac).

Galatasaraj: Erčetin, Sarioglu, Nil, Četin, Balta, Sarp, Akman, Cana, Ozkan (od 62. Pino), Arda Turan (od 82. Ali Turan), Kjuel (od 72. Batdal).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: