Nedelja, 23.08.2009.

10:54

Mirković: "Nekome smo smetali"

Zoran Mirković podneo je ostavku na mesto potpredsednika Partizana zbog neslaganja sa predsednikom Draganom Đurićem.

Izvor: B92, Sport

Default images

U ekskluzivnom razgovoru za „Sport“ nekadašnji reprezentativac naše zemlje otkriva da je ostavku podneo mnogo ranije, nego što je javnost saznala za to.

„Gde baš da se ta informacija pojavi na dan utakmice protiv Žiline. Nekome iz Partizana se izgleda žurilo da javnosti plasira informaciju, otišao je glas zlonamernih, onih koji ne vole Partizan i trebalo bi da ih je sramota. Ostavku sam podneo pre mesec i po dana uoči utakmice sa Rilom na sastanku sekretarijata i za nju su znali svi članovi rukovodstva“, rekao je Mirković.

Dosadašnji potpredsednik Partizana kaže da je protivnik načina na koji predsednik Đurić vodi klupsku politiku.

„Bežao je od problema, ne želeći sa njima da se suoči. Pojedine stvari je gurao pod tepih, pa često i ono što je rešivo postajalo je kasnije problematično, da ne kažem dramatično. Ne bih da pravi poređenja, svako ima svoju muku. Protiv Đurića nemam ništa lično, ali ne mogu, a da ne kažem da je nedorastao poredsedničkom zadatku. Nismo ni došli do toga da se pitamo ko odgovara i za šta odgovara. Šta je trebalo da uradim: Da se pravim slep i gluv? Nisam od tih ljudi, nemam takav želudac“, ističe Mirković.

Mirković kaže da ne beži od detalja, ali da ih on neće iznositi.

„Prljav veš ne ide iz kuće. Da li je neophodno da kažem koliko volim svoju kuću, da se udaram u grupi i pišem parole po zidovima. Zna se ko sam i šta sam. A sve mi se čini da u toj kući nekome smetamo, mislim da mene i moje najbliže okruženje. Ako svi volim Partizan, ako se kunemo u njega, red je da mu pomognemo, da otklonimo ono što ne valja“, zaključuje Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: