Nedelja, 08.03.2009.

12:50

Pobeda Ferera za konačnih 4:1

Dejvis kup reprezentacija Španije pobedila je Srbiju sa 4:1 u prvom kolu Svetske grupe pošto je David Ferer u poslednjem meču pobedio Viktora Troickog sa 2:0.

Izvor: B92

Default images

Po setovima je bilo 6:0, 6:3. Španci su plasman u drugo kolo obezbedili već u prvom meču dana kada je Rafael Nadal pobedio Novaka Đokovića sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:1) i tako doneo Španiji treći, odlučujući poen u Benidormu. Španci su posle prvog dana vodili sa 2:1 nakon dve pobede u singlu i poraza u dublu.

Srbija će tako ponovo igrati meč za opstanak u Svetskoj grupi, dok Španci u drugom kolu čekaju pobednika duela Austrija – Nemačka.

Đoković i Nadal odigrali su 15. meč u karijeri, a Španac je zabeležio 11. pobedu. Najbolji svetski teniser još jednom je pokazao da je nedodirljiv na šljaci i relativno rutinski je došao do pobede.

Prvi reket Srbije u prva dva seta pružio je sasvim solidan otpor. U prvom setu dvojica tenisera napravila su po jedan brejk u ranoj fazi. Pri vođstvu Đokovića od 4:3 Nadal pojačava ritam, dobija deset vezanih poena i dolazi na korak od osvajanja seta.

Drugi set bio je veoma sličan, s tim da nije bilo brejkova na startu. Ponovo je Đoković vodio sa 4:3 i ponovo je Nadal zaigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije, dobio tri vezana gema i poveo sa 2:0.

U trećem setu srpski teniser pao je psihički, a Nadal je taj pad pretvorio u ubedljivih 6:1 i 3:0. Španija je tako na najbolji način počela odbranu trofeja osvojenog u Argentini prošle godine, a ovo je bila prva pobeda novog selektora Alberta Koste na klupi "furije".
Srðan Stevanoviæ
U drugom meču Toricki nije uspeo da se ozbiljnije suprotstavi Davidu Fereru koji se očigledno nalazi u odlčnoj formi.

U prvom setu srpski teniser nije osojio nijedan gem, što dovoljno govori kako je igrao u tom periodu. Španac je iskoristio tri od četiri brejk prilike i lako poveo sa 1:0.

U drugom periodu drugi reket Srbije zaigrao je nešto bolje, ali ni to nije bilo dovoljno. Ferer je napravio rani brejk i to mu je bilo dovoljno za konačni trijumf.

Srbija tako nije osvojila nijedan set u četiri singl meča protiv Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: