Spiz i Stoner na vrhu u Portugalu

Vozači Jamahe i Repsol Honde Ben Spiz i Kejsi Stoner bili su najbrži pred treću trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Portugala.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

17:37

Default images

Spiz je imao najbrže vreme tokom prepodnevnog treninga na stazi "Eštoril", koja se u tim trenucima sušila, a tada ga je sledio dvojac Dukatija, Niki Hejden i Valentino Rosi.

Stoner je tada bio četvrti, sa više od sekunde zaostatka, ispred Alvara Bautiste na San Karlo Hondi Gresini i vozača Jamahe Teh 3 Kala Kračloua i Andree Dovicioza, i timskog kolege Danija Pedrose.

Prvi trening obeležilo je i odsustvo drugog vozača Jamahe Horhea Lorenca, koji je u petak napunio 25. godina. Španac uopšte nije izlazio na stazu, a da li je time nešto i propustio videće se tokom vikenda u zavisnosti kakvi vremenski uslovi budu.

Aktuelni šampion je na drugom treningu bez problema preuzeo prvu poziciju, krugom od 1:38.396 minuta. Tri desetinke iza njega našao se Spiz, a sledili su ih Kračlou, Pedrosa, Lorenco, Bautista, Hejden, Hektor Barbera na Pramak Dukatiju, Rosi i Doviciozo.

Poslednji trening vozi se u subotu od 11.10, a kvalifikacije od 14.55, dok trka za Veliku nagradu Portugala startuje u nedelju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: