Partizan deklasirao Zagreb

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 06.10.2007.

21:40

Default images

Košarkaši Partizana Igokee ostvarili su drugu uedljivu pobedu na startu sedme sezone u NLB ligi. „Crno-beli“ su u Pioniru pobedili Zagreb rezultatom 109:65 (21:14, 31:12, 31:19, 26:20) u potpuno neravnopravnom duelu. Duško Vujošević je imao priliku da rotira igrače i ukaže priliku svima, a najbolji utisak ostavili su Novica Veličković sa 20 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Nikolu Pekovića, koji je uz 16 poena uhvatio 4 lopte, i Dejan Borovnjak, koji je uz 16 poena zabeležio 9 skokova.

Najbolji u zagrebačkoj ekipi bili su Josip Vladović sa 14, Josip Sesar i Ante Tomić sa po 10 poena.

Partizan iz dva meča ima dva trijumfa, dok je Zagreb u prvom kolu pobedio Split.

Na samom početku partizan je, kao i protiv Vojvodine, imao problema u napadu, pa je na prvi poen čekao više od dva i po minuta (jedino vođstvo Zagreba – 2:0). Tada je Čedomir Vitkovac ubacio jedno bacanje, a posle promašaja za drugo Vitkovac je dobio priliku za tri poena i iskoristio je.

Bila je to odlična najava razvoja situacije tokom meča. Dominacijom pod oba obruča (ukupan odnos skokova 45-22, već sredinom trećeg perioda bilo je 33-13) „crno-beli“ su potpuno zavladali na terenu, a Zagreb je samo još jednom prišao (8:7), na šta Partizan odgovara serijom 9-0 i definitivno se odlepljuje.

Već sredinom druge četvrtine bilo je plus 20 za domaćina, koji je igrao kolektivno (24 asistencije).

U trećem kolu Partizan će prvi put gostovati, FMP-u (posle čega slede još dva gostovanja u pravom NBA ritmu, 13. oktobra Geoplin Slovanu, a dva dana kasnije Heliosu u Domžalama).

U trećoj rundi Zagreb čeka Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: