Subota, 16.11.2013.

16:04

MJ izabrao omiljeni tim, kucanje...

Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan izabrao je saigrače za svoj idealni tim, te otkrio koje mu je omiljeno zakucavanje.

Izvor: AK

Default images

Džordan je istakao da bi u svom savršenom timu želeo da igra sa nekadašnji saigračem Skotijem Pipenom, potom Džejmsom Vortijem i Medžikom Džonsonom iz LA Lejkersa, te Hakimom Olažuvonom iz Hjuston Rokitsa.

"Nema šanse da izgubim, nikakve", rekao je Džordan izabravši pomenuti tim na promociji video igre NBA 2K14.

Džordan je tokom karijere bio poznat i po fenomenalnim zakucavanjima, a od brojnih koji su se našli na posterima, MJ je izabrao zakucavanje preko Patrika Juinga iz plej-ofa 1991. godine. Džordan je brzim okretom pobegao Čarlsu Oukliju kod osnovne linije, a onda jednom rukom zakucao u licer Juingu.

"Rekao sam mu, momci sa Džordžtauna (univerzitet sa kojeg je Juing) ne blokiraju šuteve. Zakucao sam preko njega i to je bilo neverovatno. Svaki put kad ga vidim, to je prva stvar koje se setim u vezi sa njim. Često mislim o tom zakucavanju", rekao je Džordan.



MJ je takođe pomenuo i zakucavanje iz 1997. godine preko Dikembea Mutomba, nakon koga je mahao prstom kao što je Mutombo imao običaj nakon što blokira šut.



Što se tiče najbolje sezone u karijeri, Džordan je izdvojio sezonu 1995-1996. Prethodne je odigrao samo 17 mečeva nakon što se vratio u NBA posle kratkog perioda u bejzbolu, i mnogi su se tada zapitali da li može biti onaj stari.

Međutim, Džordan je predvodio ligu sa 30,4 poena, a Bulse do rekorda regularnog dela sezone sa 72 pobede i samo deset poraza, te četvrte od šest titula šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: