Kultura

Sreda, 11.07.2012.

14:50

Atelje 212: Koktel usred predstave?

Kraj pozorišne sezone u Ateljeu 212 obeležio je još jedan skandal. Nakon jubilarnog 100. izvođenja predstave "Kosa" priređen je koktel u foajeu pozorišta koji je potpuno omeo izvođenje predstave "Čekaonica" uprkos apelima da zbog buke i muzike ne postoje optimalni uslovi za izvođenje predstave, piše dnevni list Blic.

Izvor: M.M.

Default images

Naime, predstava "Kosa" u režiji Kokana Mladenovića, aktuelnog upravnika pozorišta, sinoć je izvedena jubilarni 100. put, nakon čega je upriličen koktel za brojne zvanice među kojima je bio i Mladenović.

Međutim, vreme održavanja koktela podudaralo se sa izvođenjem predstave "Čekaonica" na sceni Petar Kralj. Zbog glasne buke i muzike, glumci nisu mogli normalno da izvedu predstavu, a publika da je prati, te je reagovao inspicijent koji je više puta apelovao na goste na koktelu da se utišaju.

Kada apeli nisu dali rezultata, Gorica Popović predstavnik ansambla i član Upravnog odbora Ateljea 212, ušla je na koktel, popela se na binu i preko mikrofona rekla Mladenoviću da treba da se stidi zbog sramotnog nepoštovanja prema glumcima i samom Ateljeu.

Mladenović je ignorisao Popovićevu, zabava je nastavljena, a publika koja je bila na predstavi "Čekaonica" rezignirano je po završetku napustila pozorište.

Ovo je poslednji u nizu skandala koji se u poslednje vreme dešavaju u ovoj ustanovi kulture, a počeli su kada je veći deo glumačkog ansambla tražio smenu upravnika Kokana Mladenovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: