Kultura

Četvrtak, 15.04.2010.

11:43

Pritužbe roditelja na "Sumrak"

Najčešće pritužbe roditelja i nastavnika na romane dobijaju Stephanie Meyer i Joanne Rowling, američka i škotska književnica.

Izvor: B92

Default images

Saga Stephanie Meyer o vampirima i mladalačkim ljubavima “Sumrak”, kritikovana je zbog seksualnih elemenata i zbog toga što, kako su zaključili u udruženju biblioteka, izaziva opšte osećanje neugodnosti zbog natprirodnih priča. “Sumrak” je prodat u višemilionskom tiražu a nalazi se na petom mestu godišnjeg izveštaja o” kontroverznim” knjigama Američkog udruženja biblioteka.

"Romani o vampirima su godinama meta, a knjige iz serijala “Sumrak” su toliko popularne, da su mnogi ljudi kojima smetaju priče o vampirima, fokusirani na nju", izjavila je Barbara Jones, direktorka Ureda udruženja biblioteka za intelektualnu slobodu.

Joanna Rowling, autorka serijala o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, godinama je imala problema sa raznim hrišćanskim udruženjima koja su prigovarala zbog magije i natprirodnih sila u ovim delima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: