Kultura

Utorak, 18.11.2014.

14:20

Plesni teatar “Gospođe” 2.12. u Sava centru

Plesni teatar “Gospođe” nastupiće ponovo pred beogradskom publikom, 2. decembra u 18 časova na sceni Sava centra, u okviru Sajma za treće doba, prvog regionalnog sajma za kvalitetniji i zdraviji život populacije starije od 55 godina.

Izvor: B92

Default images

Nakon pauze Plesni teatar “Gospođe” nastavlja svoju gostovanja, pa već u narednom periodu nastupiće u Vršcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i dr.

Plesni teatar Gospođe nastao je 2013. godine na inicijativu idejnog tvorca i osnivača magistra Aleksandra Ilića. U prvoj godini postojanja predstavlja se publici neobičnim delom nastalim na osnovu dugogodišnjeg promišljanja i pažljivog ispitivanja fenomena marginalizacije pojedinih grupacija. Autor je pažnju usmerio na neminovnim posledicama protoka vremena jednostavno rečeno na starenje, čija je neizbežna posledica smanjenje aktivnost a s tim i gubitak radosti života.
Teatar čini osam učesnica različitih godina i društvenog statusa, povezanih istom željom za daljim ispoljavanjem stvaralačke energije: Teodora Sujić, Leposava Stanković, Radojka Mentović, Ljiljana Mladenović, Nada Ćulibrk, Nada Kecman, Mira Ivančević, Milana Vučković.

Koreografiju potpisuje mr Aleksandar Ilić, režiju i tekst Dara De Luka, muziku Ivica Stjepanović, scenografiju Boris Maksimović, a kostim Aleksandra Karović.

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda prepoznali su kvalitete projekta i materijalno pomogli, verujući u uspeh ovog originalnog poduhvata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: