Sreda, 18.05.2022.

14:41

Ruski vojnik priznao: Ubijao sam; Moskva: Ne znamo ništa

Ruski vojnik Vadim Šišimarin (21) kojem se sudi za ratne zločine u Ukrajini izjasnio se da je kriv za ubistvo nenaoružanog civila.

Izvor: Tanjug

Ruski vojnik priznao: Ubijao sam; Moskva: Ne znamo ništa
Kuzmafoto/depositphotos

Šišimarin je pred Kijevskim okružnim sudom u Solomjanskom optužen za ratne zločine i ubistvo s predumišljajem, prenosi Gardijan. On je optužen za ubistvo nenaoružanog civila, šezdesetdvogodišnjeg muškarca na severoistoku Ukrajine u danima nakon početka sukoba, navodi engleski list.

Iz Moskve je saopšteno da oni nemaju nikakve informacije o tom suđenju. "„Još nema informacija, a mogućnost pružanja pomoći je, nažalost, takođe veoma ograničena, pošto Rusija nema diplomatsko predstavništvo u Ukrajini“", naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanja o novim detaljima suđenja i planovima za pružanje pomoći vojniku, prenosi ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: