Promo

Utorak, 31.10.2017.

10:09

U čemu će marketing uvek ostati isti, a u čemu se menja?

Da li je marketing sam sebi dovoljan?

Izvor: B92

U čemu će marketing uvek ostati isti, a u čemu se menja?

Na ovo pitanje imamo više od jednog, komplikovanog i kompleksnog odgovora, naročito ako smo svesni činjenice da možemo da odgovaramo iz ugla marketara i najmanje još jednog ugla: ugla kupca, korisnika, potrošača ili klijenta. Popularno - iz ugla ciljne grupe. Pa kad ova dva rakursa svedemo u jednu ravan, možemo da pričamo o tačkama preseka ove dve linije, koje u velikom broju slučajeva nisu paralelne. A da li bi trebale da budu istog smera i udaljenosti ili bliskosti jedna sa drugom, sebi samima često postavljamo pitanje.

Svedoci smo promene u međuljudskoj komunikaciji: preko 2 milijarde ljudi prosečno provede 20 minuta dnevno na samo jednoj društvenoj mreži prepuštajući se potrebnim, i češće, nepotrebnim informacijama. Samo da bi bili u toku? Ili samo da bi pripadali jer: ako ne pripadam ne vredim?

Dozvolili smo da budemo manipulisani, svesni ili nesvesni ove dimenzije komunikacije? Mnoga pitanja, a jos više odgovora koji podstiču diskusije i dalju komunikaciju.

Jednu takvu komunikaciju organizujemo u Mokroj Gori, na Zimskom Vivaldi CMO forumu od 30. novembra do 2. decembra 2017. u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta. Pričaćemo o tome šta će u marketingu uvek ostati marketing, a koliko je digitalni marketing potreba a koliko moda. Šta su greške u percepciji društvenih mreža i njihovih korisnika danas i šta bi moglo da se dešava u budućnosti. Koja je uloga agencija i oglašivača, a koja je uloga medija budućnosti, i još mnogo toga nas čeka u Mokroj Gori.

Ako vam se to čini zanimljivim za razmenu ideja, dobrih i loših primera iz kojih struka menjajući se može da konstantno uči, javite se za reč. Mi imamo jake veštine slušanja.

Dragan Petrović

Direktor Vivaldi foruma

Više o temama i učesnicima Zimskog Vivaldi CMO foruma pogledajte OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: