Svet

Utorak, 29.10.2013.

12:39

Austrijanci i Slovaci najviše štede

U regionu centralne i istočne Evrope (CEI) najviše štede Austrijanci i Slovaci.

Izvor: Beta

Default images

Više od dve trećine ljudi u CEI smatra da je štednja važna, a šampioni štednje su Austrijanci i Slovaci koji odvajaju 181, odnosno 90 evra mesečno, navedeno je u saopštenju Erste grupe koja je radila istraživanje

U odnosu na prošlu godinu, više je gradjana koji veruju da će u budućnosti štedeti više ili približno isto, što ocekuje dve trećine ispitanika.

Gotovo svaki drugi klijent čeških banaka koristi onlajn bankarstvo bar jednom nedeljno (44 odsto), a za njima slede Slovaci i Austrijanci (32 odsto).

U Rumuniji i Srbiji nije u porastu broj gradjana koji se opredeljuju da štede novac u bankama, umesto da ga drže u kući. Tako se u Srbiji svaki drugi ispitanik koji štedi izjasnio da "stavlja novac u slamaricu, pokazalo je istraživanje Erste grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: