Sreda, 26.10.2016.

11:41

Šef ruskih obaveštajaca u BG: Da potpišemo memorandum...

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev predložio je da se 2017. potpiše memorandum o uzajamnom razumevanju Saveta bezbednosti Rusije i MUP Srbije.

Izvor: B92, Beta

Šef ruskih obaveštajaca u BG: Da potpišemo memorandum...
EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL

On je istakao da memorandum treba potpisati da bi se uspostavila redovna komunikacija bezbednosnih službi dve zemlje.

"Radi uvođenja reda u naše kontakte predlažem revitalizaciju rada na memorandumu o uzajamnom razumevanju Saveta bezbednosti Rusije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije", rekao je Patrušev na početku sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

On je kazao da takav dokument nema pravno obavezujući karakter niti status međunarodnog ugovora, ali "stvara neophodne formalne uslove za održavanje konsultacija na redovnoj osnovi o pitanjima od obostranog interesa".

Stefanović: Treba bolje sarađivati sa ruskim bezbednjacima

MUP
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da treba ostvariti još bolju saradnju sa ruskim bezbednosnim službama, te da će sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom razgovarati o odnosu Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti i mogućnostima unapređenja saradnje u toj, kako kaže, važnoj oblasti.

Na početku sastanka sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Stefanović je rekao da Srbija želi da upozna kolege iz Rusije sa bezbednosnom situacijom u Srbiji, o sutuaciji u borbi protiv terorizma i ekstremizma, kao i o izazovima koji se odnose na migracije i borbu protiv organizovanog kriminala.

"Ovo su oblasti u kojima postoji apsolutno jedinstvo u službama bezbednosti Srbije i sva naša ministarstva i službe bezbednosti i različite druge institucije rade kao jedan da bi sprečili da Srbija i njeni građani budu meta terorista i kriminalaca", kaže Stefanović.

Ministar navodi da već sada postoji dobra saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, Federalnom službom obezbeđenja, Federalnom službom bezbednosti i Nacionalnom gardom.

"Smatramo da postoji mesto za unapređenje saradnje i da i u narednom periodu možemo da razmenimo bliže naša iskustva u ovim oblastima", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: