Antić: Petrović bez uticaja na projekat vetropark

Afera “prisluškivanje” traje i dalje, a tim povodom su se oglasili ministar energetike Aleksandar Antić i direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

13:26

Default images
foto: Tanjug. B92

Agencija Tanjug pod oznakom “hitno” prenela je reči dvojice funkcionera, koji su još jednom istakli da su navodi u transkriptu razgovora lidera DS Bojana Patića i Lidije Udovički, a u vezi sa vetroparkom, netačni.

“Projekat je vođen u skladu sa procedurama i zakonom, svi ključni akteri su demantovali Pajtićeve navode. Jedini dokument koji nije u skladu sa zakonom je građevinska dozvola koju je dao pokrajinski sekretarijat, to je jedini akt koji daje prostor za korupciju”, naveo je Antić.

On se osvrnuo i na ulogu direktora Elektromreža Srbije.

“Nikola Petrović nije imao nikakav uticaj na vođenje projekta vezanog za vetropark”, dodao je Antić, a potom je i Petrović izneo svoj komentar.

“Sledeći put ću biti u javnosti isključivo ako Pajtić i Lidija Udovički zajedno sa mnom budu na poligrafu i to pred kamerama. Prema zakonu, samo EMS može biti zakonski investitor 400-kilovatnog postrojenja. Pozivam Udovički da se javi, gde god da je na planeti i da kaže kada me je upoznala i da li sam bilo šta od nje tražio", rekao je Petrović.

Transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, koja je sestra ministarke Kori Udovički i osoba u medijima dovođena u vezu sa "reketiranjem Srbije", osvanuo je na sajtu Teleprompter.

U transkriptu je, između ostalog, navedeno i da je Bojan Pajtić prepričao razgovor koji je vodio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, koji ga je "obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: