Rumuni švercovali 35.000 cigareta

Na graničnom prelazu Vatin carinici su sprečili troje državljana Rumunije da iz Srbije prokrijumčare šest kilograma rezanog duvana i oko 30.400 cigareta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

23:48

Default images
Foto: Thinkstock

Cigarete "pal mal superslims blue" i "pal mal", sa akciznim markicama Srbije, tokom vikenda su pronašli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su detaljno pregledali autombil "opel astra G", saopštila je Uprava carina.

Tom prilikom su otkrili šest kilograma rezanog duvana upakovanog u kese od po 500 grama u sportskoj torbi ispod opreme za fudbal koja se nalazila u gepeku vozila, a daljim pregledom automobila su pronašli i cigarete na raznim mestima.

Tako su, ukupno 22.400 cigarete "pal mal" pronašli u fabričkim šupljinama vozila iznad zadnjeg levog točka, zatim u krovu i 8.000 marke "pal mal superslims blue" u jakni koja se nalazila u gepeku.

U akciji dubinske kontrole koju su carinici izveli u saradnji sa saobraćajnom policijom, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, pronađeno je još 5.000 cigareta u vozilu marke "volksvagen pasat" u Bogutovcu.

Cigarete "prajd" su tom prilikom pronađene u gepeku, u delu predviđenom za rezervni točak, bez ikakve dokumentacije. U oba slučaja cigarete su privremeno zadržane, a protiv vozača su pokrenuti prekršajni postupci, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: