Nedelja, 17.05.2015.

21:38

Voz Bar-BG četiri sata bio u tunelu

Međunarodni putnički voz iz Bara za Beograd proveo je danas, zbog kvara dve elektrolokomotive oko četiri sata u tunelu "Zlatibor", a oko 20 h nastavio je put.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto. Freeimages.co (Ilustracija)

Voz koji je stao u tunelu između železničkih stanica Zlatibor i Sušica oko 16 h, vožnju ka Beogradu nastavio je oko 20 h, saopštile su "Železnice Srbije" koje su uputili izvinjenje putnicima zbog čekanja.

Tokom četvorosatnog boravka voza u tunelu, kondukteri su redovno informisali putnike o razlozima stajanja, pa nije bilo panike, navodi se u saopštenju.

Srpske železnice su obezbedile putnicima da kada, stignu u železničku stanicu Užice, dobiju osveženje i hranu.

Objašnjava se da je, nakon što je voz iz stao u tunelu najbliža lokomotiva upućena ka ovoj lokaciji, kako bi kompozicija nastavio svoju vožnju ali da se i ona pokvarila.

Potom je upućena upućena druga koja je "zamenila defektiranu" elektrolokomotivu a voz je nastavio kretanje ka Beogradu.

Nedostatak elektrolokomotiva srpskih železnica i smanjen stepen njihove pouzdanostiveć duže je jedan od osnovnih problema funkcionisanja saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Zbog nedovoljnih ulaganja u remont elektrolokomotiva i nabavku novih v, njihov broj u saobraćaju je na izuzetno niskom nivou - dnevno manje od 50, što direktno utiče na redovno funkcionisanje putničkog i teretnog železničkog saobraćaja.

"Železnice Srbije“ izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi tokom ovog putovanja, usled kvara na dve elektrolokomotive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: