Subota, 20.09.2014.

09:59

Ruski konvoj stigao u Donjeck

U Donjeck na istoku Ukrajine jutros je stigao ruski konvoj sa oko 200 teretnih vozila humanitarne pomoći, prvi koji je upućen u taj grad, javile su agencije.

Izvor: Tanjug

Default images

Ranije su prva dva konvoja iz Rusije su dopremila humanitarnu pomoć u drugi regionalni centar na istoku Ukrajine, Lugansk.

Itar-Tass navodi da je u gradskim skladištima Donjecka započeo istovar kamiona u kojima je pošiljka teška približno 2.000 tona.

Agencija navodi da je dopremljena hrana, flaširana voda za piće, medikamenti i druge potrepštine.

Ruska kolona vozila prešla je sinoć rusko-ukrajinsku granicu na prelazu Matvejev Kurgan i posle 2,5 sata stigla je u Donjeck bez ikakvih incidenata, navodi Itar-Tass.

Prva dva konvoja dopremila su Lugansku približno četiri hiljade tona humanitarne pomoći 22. avgusta i 13. septembra.

Ruska državna agencija navodi da je pre upućivanja Moskva pozivala predstavnike ukrajinske carine i Crvenog krsta da pregledaju upućeni tovar, ali da su oni to odbili bez objašnjavanja razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: