Ponedeljak, 25.08.2014.

12:42

Bekstvo iz zatvora zbog nasilja

Bekstva iz zatvora nisu tako česta pojava, a ono što je po samoinicijativnom odlasku iz zatvora u Zadru uradio 22-godišnjak viđa se još ređe.

Izvor: index.hr

Default images

Ivan Makijenko je služenje kazne zbog razbojništva prekinuo bekstvom kroz prozor prvog sprata zatvorske bolnice, a potom se oglasio na Fejsbuku.

”Ej, bagro, vratio se mangup”, napisao je Makijenko, a linkovanje pesama sa YouTube ga je lociralo u Zagrebu, da bi se potom javio novinarki Zadarskog lista Suzani Bandić, obrazlažući bekstvo nasiljem u zatvoru.

”U zatvoru se maltretira, iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobegao. To objavite u vestima i naći ćemo se sa mojim advokatom i vi ćete biti prisutni, ali prvo ovo objavite pa se čujemo”, napisao je Makijenko.

On je stigao iza rešetaka nakon hapšenja u Osijeku, pošto je prethodno opljačkao prodavnicu u tandemu sa 23-godišnjim Slobodanom Glujućem.

Bili su naoružani nožem i pištoljem, ukrali su 2.500 kuna i devet kutija cigareta, što je bilo dovoljno da dobije zatvorsku kaznu u trajanju od 2,5 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: