Nedelja, 20.07.2014.

11:30

Srpski tenkisti stigli u Moskvu

Pripadnici Vojske Srbije koji će braniti boje naše zemlje na predstojećem Tenkovskom biatlonu u Ruskoj Federaciji stigli u Moskvu gde su počeli pripreme.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, na poligonu Katamirovkse divizije, kod Naroflamiska i Alabina kod Moskve, srpski tenkisti su danas sa kolegama iz Angole i Venecuele obavili uvodne pripreme.

Narednih dana pet tenkovskih posada iz Vojske Srbije intenzivno će trenirati kako bi takmičenje, koje počinje 2. avgusta, dočekali što spremniji.

Na ovogodišnjem Tenkovskom biatlonu očekuje se učešće najmanje 11 zemalja, medju kojima su i tenkovske "super-sile“ poput Kine, Indije i naravno domaćina Rusije, pa srpskim oklopnjacima, koji na tom nadmetanju učestvuju prvi put, svakako neće biti lako da naprave dobar plasman, navodi se na sajtu ministarstva.

U narednim danima znaće se i konačan broj učesnika.

Pukovnik Željko Kuzmanović, vodja srpske ekipe, rekao je da je moral tenkista iz Srbije na zavidnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: