Petak, 18.07.2014.

14:30

Dačić: Za mirno rešenje u Ukrajini

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao da Srbija podržava sva nastojanja da se dođe do miroljubivog rešenja krize u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Default images

Povodom pada malezijskog aviona iznad istočne Ukrajine, gde traju sukobi ukrajinskih i proruskih snaga, Dačić je naglasio da Srbija najoštrije osuđuje sve one koji izazivaju žrtve i izražava saučešće zemljama iz kojih dolaze žrtve.

"Hitno se moraju pronaći elementi za dijalog jer najnovija dešavanja, to jest narušavanje prekida vatre, obaranje civilnog aviona jesu tragični dogadjaji i mislim da je to jedan od trenutaka gde bi svi trebalo da ulože napore da se ponovo sedne za pregovarački sto", poručio je Dačić u izjavi novinarima na proslavi 24 godine postojanja SPS, stranke čiji je lider.

Šef srpske diplomatije je podsetio da je prošle nedelje predstavio plan predsedavanja Srbije OEBS-u iduće godine, naglasivši da se Srbija zalaže za deeskalaciju krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: