Hronika 0

30.05.2024.

21:54

Novi detalji nesreće kod Aleksinca; Uprava: Netačno da je zatvorenik pokušao bekstvo iz saniteta

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija demantovala je informaciju koja je večeras objavljena na pojedinim medijima da je "zatvorenik iskočio iz saniteta Hitne pomoći u toku transporta i nakon toga poginuo".

Izvor: Tanjug

Novi detalji nesreće kod Aleksinca; Uprava: Netačno da je zatvorenik pokušao bekstvo iz saniteta
Shutterstock/Chaikom

Podeli:

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija najoštrije odbacuje ovu dezinformaciju i ističe da nijedno lice lišeno slobode nije poginulo na auto-putu Beograd-Niš, niti se bilo šta slično desilo", navodi se u saopštenju.

Uprava podseća da je svaki novinar dužan da poštuje Zakon o javnom informisanju i medijima i njegov član 9. koji je jasan u pogledu toga da su urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost.

"Na žalost, u ovom slučaju zakon nije ispoštovan i objavljena je uznemirujuća vest sa naslovom da je 'zatvorenik hteo da pobegne, pa poginuo', a bez prethodne provere sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija", dodaje se u saopštenju.

Uprava zahvaljuje svim medijima koji su "proverili verodostojnost ove dezinformacije" i nisu je preneli na svojim portalima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: