Aktuelno 5

30.05.2024.

15:30

Unapređena BMW Serija 3: Elektrifikovani motori i više tehnologije FOTO

BMW je predstavio poboljšanu Seriju 3 za 2025. godinu, koja ima drugačiji dizajn, poboljšanju unutrašnjost, ali i novu tehnologiju.

Izvor: Kliks

Unapređena BMW Serija 3: Elektrifikovani motori i više tehnologije FOTO
BMW

Podeli:

BMW je promenio paletu boja, koja sada uključuje Arctic Race plavu metalik i Vegas crvenu metalik. Tu su i dve BMW Individual boje - Frozen Pure siva i Frozen Portimao plava metalik.

Osim novih boja, modeli opremljeni M Sport paketom, koji je standardan za M340i, dobili su nove 19-inčne M felne sa dvostrukim krakovima, kao i dvobojnom ili Jet crnom završnom obradom. 

Kada je reč o unutrašnjosti, tu je sada novi volan i "kaskadno" osvetljenje integrisano u obloge oko novih centralnih ventlacionih otvora. Dizajneri su poradili na ukrasima i detaljima, a Fineline Light drvena obloga sa otvorenim porama je sada standardna na modelu 330i, dok je M340i dobio M aluminijske detalje sa uzorkom romba. 

M340i sada pokreće novi 3,0-litarski TwinPower Turbo 6-cilindarski motor, koji sadrži 48V blagi hibridni sistem za "oštriju" isporuku snage i veću efikasnost.

Ovaj motor razvija 391 KS i 539 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 4 KS i 39 Nm. Uparen je sa osmostepenim automatskim menjačem, koji omogućava automobilu da od 0 do 100 km/h ubrza za nešto više od četiri sekunde u slučaju da ima pogon na sva četiri točka, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

U modelu 330i je 2,0-litarski četvorocilindarski motor sa turbopunjačem, koji je takođe prerađen i ima redizajnirane usisne otvore i komore za sagorevanje, kao i inovacije u oblasti kontrole bregaste osovine, ubrizgavanja, sistema paljenja i usmjravanja izduvnih gasova.

Uprkos promenama, blagi hibridni pogonski sklop i dalje isporučuje 259 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: