Srbija 9

30.05.2024.

22:06

Vučić: "U Nišu je plata 150% veća"; "Imamo 550.000 više zaposlenih nego pre 12 godina"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ima 550.000 ljudi više zaposlenih nego pre 12 godina.

Izvor: B92.net

Vučić: "U Nišu je plata 150% veća"; "Imamo 550.000 više zaposlenih nego pre 12 godina"
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Podeli:

"Borimo se za puteve, pruge, bolnice, škole... Rastu nam plate i penzije", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je prosečna plata u Nišu za vreme onih koji bi da se vrate na vlast bila 316 evra.

"Danas je 150 odsto više nego tih 316 evra. Samo to imajte u vidu", rekao je Vučić.

On je istakao i da je u Niš možda grad u koji je najviše ulagano i da investicije u tom gradu neće stati.

Vučić: Expo je razvojna šansa Srbije

"Expo je svaka nova fabrika, sve ono što ćemo da uradimo do 2027. godine. Siniša je odlično brojeve naučio i na izuzetan način sve predstavlja", rekao je Vučić.

Ističe važnost veštačke inteligencije i softvera, hrane, zdravstva i lekova, kao i jačanja naše vojske.

"Exspo je i od Bačkog brega, put preko Sombora, Kikinde, Crnje, Expo je i auto-put, svaka nova fabrika i sve ono što ćemo da uradimo do 2027. godine. Četiri problema, četiri važne stvari, jedna je veštačka inteligencija, softveri, druga je hrana, da bolje upravljamo industrijskim resursima u budućnosti. Onda zdravstvo, lekove da obezbedimo dovoljno, i energičke sirovine i četvrta je vojska, da bismo umeli da sačuvamo mir i odvratimo svakoga ko bi zemlju da ugrozi", rekao je Vučić.

"Moraćemo da radimo više i na infrastrukturi i zapošljavanju u Vojvodini"

"Jeste Srem uz Novi Sad i Beograd najrazvijeniji. Gotovo da nemate onih koji su nezaposleni u svim opštinama, manje od 5 odsto nezaposlenih. I Ruma i Sremska Mitrovica ide dobro, i Stara Pazova ide dobro, jedino me još brine Šid. Ono gde moramo mnogo više da uložimo i u Vršac, Zrenjanin i Kikindu. Banat, uvek smo mislili Vojvodina je razvijena, zaboravljajući ovo. Moraćemo da radimo više i na infrastrukturi i zapošljavanju. Tu su i Sombor, Kula, Odžaci, Vrbas, tu će stanica značiti mnogo. To su tačke na severu Srbije gde ćemo morati još mnogo da radimo. Voda je problem u celoj Vojvodini. U Zrenjaninu je ekstremno velik problem. To ide najsporije i tu se Irena trudi, ali najsporije to ide i iz subjektivnih i objektivnih razloga. Sada ćemo da ubrzamo to. Do septembra će da bude otvorena brza saobraćajnica do Batajnice, do Požarevca uskoro otvaramo, pa nastavljamo do Golupca. Kad smo otvarali "Miloš Veliki", niste mogli u početku živu dušu da vidite na putu", istakao je Vučić i dodao da je sad skroz drugačija priča.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: