Nova vest
Košarka 67

29.5.2024.

11:33

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

Izvor: Sport Klub

Srdjan Stevanovic/Starsport

Na utakmici mlađih selekcija između Reala iz Beograda i Vizure, došlo je do obračuna među igračima, a Gurović se pojavio bez majice u sali i, najpre razdvajao, a onda počeo da pesniči nekog od članova protivničkog tima.

Kako je kasnije objasnio, pokušao je da odbrani svog sina kome je jedan od trenera Vizure zavrnuo vrat "u kragnu".

Osim zabranom rada, Gurović je kažnjen i novčano sa 250.000 dinara po odluci komesara takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marka Strike, prenosi "Sportklub".

Pored Gurovića, kažnjen je i klub zbog nedovoljnog broja redara (30.000 dinara), zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice pre početka susreta, nadležnom MUP-u (70.000 dinara), zbog  ulaska navijača na teren po završetku meča, a pre potpisivanja zapisnika. Uz to, Real je kažnjen i sa 100.000 dinara na osnovu Disciplinskog pravilnika KSS.

Vukman Gurović, sin Milana Gurovića, je kažnjen zabranom igranja tri meseca i sa 18.000 dinara, Simon Majok sa četiri meseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović neigranjem tri meseca i 18.000 dinara od igrača Reala. Strahinja Bogdanović iz Vizure je kažnjen sa dva meseca neigranja i 18.000 dinara, njegov  saigrač Đorđe Antić sa tri meseca zabrane i 18.000 dinara, a Nikola Vasić sa tri meseca i 24.000 dinara.

Svi kažnjeni imaju rok od osam dana da ulože žalbu.

Podeli:

Komentari 67

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 67

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu