Zanimljivosti 1

30.05.2024.

18:28

Pretvorio Mitsubishi Pajero u Mercedes G-klase VIDEO

Jutjuber je za ovu modifikaciju koristio - drvo.

Izvor: klix/B92

Pretvorio Mitsubishi Pajero u Mercedes G-klase VIDEO
Printscreen/Youtube/ND – Woodworking Art

Podeli:

Mercedes-AMG G63 je fantastičan i skup automobil koji je za većinu ljudi van domašaja, ali je jedan Vijetnamac zahvaljujući svom talentu ostvario san i napravio verodostojnu repliku od drveta.

Jutjuber sa kanala ND – Woodworking Art, već je napravio seriju drvenih kreacija za svoje sinove i ćerke i tako ih zadivio svojim impresivnim umećem.

Printscreen/Youtube/ND – Woodworking Art

Do pre nekoliko godina je pravio male drvene modele, ali je kasnije prešao na veće replike namenjene deci. Prošle godine je proveo 100 dana praveći svoju verziju Teslinog Cybertrucka, ali je replika G63 njegova najambicioznija i najupečatljivija kreacija do sada, piše Klix.

Uzeo je stari Mitsubishi Pajero kao osnovu za svoju G-klasu, potpuno ga rastavio do šasije, a zatim ručno sastavio i zavario novi čelični okvir istog "kutijastog" oblika i proporcija kao original.

Šasiju i ram ofarbao je u crno, nakon čega je započeo dug proces sklapanja ručno rađenih drvenih panela karoserije.

Jutjuber je takođe koristio drvo za izradu enterijera. Ovo uključuje panele na vratima, kontrolnu tablu i ventilacione otvore, između ostalog, napravivši "savršenu" kopiju originala.

Drvena su i sedišta, kao i centralna konzola. Sva elektronika funkcionalna, uključujući prednja i zadnja svetla i žmigavce.

Kada je reč o drvenom Cybertrucku iz 2023, i ova replika ima metalnu konstrukciju, ali većina karoserije načinjena je od drveta, kao i enterijer i sedišta.

Kamionet je nešto manji od pravog modela, ali je u voznom stanju, pa čak ima i svetleći logo društvene mreže X na vratima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: