Sreda, 09.07.2014.

13:59

Milanović: Sagradićemo sve kuće

Hrvatski premijer Zoran Milanović obišao dva sela u Posavini koja je u maju zadesila poplava i nezadovoljnim meštanima poručio da će sve biti ponovo sagrađeno.

Izvor: Tanjug

Default images

"Do zime će biti sagrađeno, a na proleće i potpuno dovršeno. Vidim da se radi", rekao je Milanović nakon obilaska Rajevog Sela i Gunje, u društvu ministarke gradjevine i prostornog uredjenja Anke Mrak Taritaš.

Premijer je naglasio da "potpuno razume" stanovnike stradalog područja koji su nezadovoljni dinamikom obnove, ali dodao da "brže ne može".

Prema njegovim rečima, obnova "ide kako treba, ali za sve treba vremena", prenela je agencija Hina.

"Nemamo iskustva za sve ovo. Ja sam zadovoljan. Nismo nijednog trenutka maknuli fokus sa svega što se ovde dogadja", tvrdi Milanović, uz poruku da će osobe čija je imovina stradala u poplavama dobiti sve što im pripada.

Resorna ministarka je podsetila da je na stradalom području kao opasno za život označeno 666 kuća i ponovila da u Ministarstvu procenjuju da će za rušenje biti tek oko 150 kuća, dok će se preostale obnoviti.

Kako je precizirala, na mestu kuća koje će biti srušene gradiće se tipske kuće za koje su već napravljena idejna rešenja.

Navela je i da je država maksimalno skratila rokove za javnu nabavku kako bi obnova započela što pre i naglasila da su javni konkursi transparenti.

"Naša ideja je da što više firmi radi, jer što ih je više, čitav posao će biti brže gotov", zaključila je Mrak Taritaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: