Utorak, 08.07.2014.

15:22

"U toku nadzor internet provajdera"

Poverenik Rodoljub Šabić izjavio da je u toku neposredni nadzor nad internet provajderima dodajući da Srbija ne može biti zadovoljna stanjem u toj oblasti.

Izvor: Tanjug

Default images

''Evidentno je da veliki broj onih koji se bave provajdingom nije svestan ni najelementarnijih obaveza u odnosu na prava koja su građanima zajamčena. Nema jasnih predstava sta se mora preduzeti i to od najelementarnijih mera zaštite'', rekao je Tanjugu Šabić.

Navodeći da rezultati pismenog nadzora, sprovedenog krajem prošle i početkom ove godine, predstavljaju ozbiljno upozorenje, poverenik je ocenio da podaci govore da veliki broj provajdera ne poznaje, pa samim tim i ne poštuje striktne, fiksne obaveze kada je u pitanju čuvanje i zaštita podataka.

Šabić je istakao da je nadzor u toku i da je upravo okončan u jednom od najvećih provajdera - Telenoru.

''Nadzor u Telenoru je trajao nekoliko dana i zapisnik se trenutno radi'', rekao je Šabić dodajući da je zadovoljan kooperativnošću i spremnošću tog velikog provajdera da izadje u susret svim zahtevima poverenika u vezi sa pristupom različitim podacima i dokumenata.

Navodeći da se akcija nastavlja, on je istakao da je njen cilj da se napravi dobar analitički i sintetički izveštaj sa predlogom mera koje bi bile ponudjene vladi i parlamentu radi obezbedjivanja normalnih, minimalnih standarda u toj oblasti.

On je podsetio da je nakon akcije pismenog nadzora nad uglavnom svim provajderima internta - 200 subjekata koji to rade u Srbiji i najavio da će sprovesti neposredni nadzor nad manjom grupom od 30 povajdera.

Kako je istakao, u toj grupi se nalaze najmoćniji i najuticajniji provajderi sa najviše korisnika, ali i drugi provajderi koji su na osnovu rezultata iz pismenog nadzora na različite načine zanimljivi.

''To je jako kompleksan posao i težak zadatak'' , zaključio je Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: