Subota, 05.07.2014.

19:42

Spot protiv mržnje i netolerancije

Inicijative "Svi mi za Hrvatsku svih nas" napravila je spot protiv mržnje i netolerancije.

Izvor: index.hr

Default images

Spot međunacionalnu (ne)toleranciju prikazuje kroz fudbaslku utakmicu koju igraju dece različitih nacionalnosti.

Cilj kampanje je upozoriti javnost na neprihvatljive pojave mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima etničkih, verskih i jezičnih manjina.

"U ovoj prvoj godini članstva u EU svedoci smo da se u Hrvatskoj zaustavlja proces izgradnje poverenja i pomirenja i da kao društvo imamo velikih problema. Imali smo kampanju za uklanjanje ćiriličnih ploča u Vukovaru, te sve više govora mržnje i zločina iz mržnje. Potreban nam je ovaj pozitivan podsticaj", kaže osnivač i predsednica udruženja "Documente - centra za suočavanje s prošlošću" Vesna Teršelič.

Milana Romić iz Kuće ljudskih prava smatra da će spot pokazati odraslima, javnosti i kreatorima politike da kreativnošću, zajedništvom i neopterećenošću predrasudama ovo može biti Hrvatska za sve.

Inicijativa "Svi mi za Hrvatsku svih nas" okuplja veliki broj građanskih inicijativa i organizacije iz svih delova Hrvatske, a zalažu se za poštovanje prava svakog čoveka i svake društvene skupine s naglaskom na promociju prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: