Sreda, 02.07.2014.

12:54

Joksimović i Kif o pristupanju EU

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je s britanskim ambasadorom Denisom Kifom o procesu pristupanja Srbije EU

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka i ambasodor su razgovarali i o unapređenju saradnje između Velike Britanije i Srbije.

Ministarka Joksimović informisala je ambasadora Velike Britanije o dosadašnjem toku pregovaračkog procesa i istakla napore koje Srbija ulaže u sveobuhvatan proces reformi u društvu, što je važno i za ubrzanje mogućnosti da se steknu uslovi za otvaranje pojedinih važnih poglavlja, saopštila je vladina kancelarij za saradnju sa medijima.

Ambasador Kifi se pohvalno izrazio o aktivnom pristupu Vlade Srbije u procesu pregovora, kao i o našim administrativnim kapacitetima koji, iako moramo da ih jačamo, pokazuju efikasnost i kompetentnost u dosadašnjem toku pregovora.

Ministar Joksimović je poželela uspeh u radu novom ambasadoru i nastavku dobre saradnje, navedeno je u saopštenju.

Dačić i Kif o jačanju bilateralne saradnje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novopostavljenog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Denisa Kifa, koji je naglasio da je njegov osnovni zadatak podrška Srbiji na putu ka EU i razvijanju dobrih odnosa sa susednim zemljama.

Dačić i Kif su razgovarali o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, odnosima u regionu, predstojećem predsedavanju Srbije OEBS-om, kao i evrointegracijama naše zemlje i aktuelnim medjunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić se ranije danas sastao i sa ambasadorom Japana u Beogradu Masafumijem Kurokijem, kao i sa ambasadorom Izraela Josefom Levijem, a najavljeno je da će se sastati i sa muftijom Muhamedom Jusufspahićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: