Utorak, 01.07.2014.

16:27

Saradnja graničnih policija

Ministri MUP-a Srbije i Mađarske, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter, potpisali su tri protokola koji treba da unaprede saradnju graničnih policija dve države.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi, ministri su potpisali Protokol o osnivanju zajedničkog kontakt centra na prelazu Horgoš-Reske, Procedure o graničnoj kontroli na prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, kao i Metodologiju sprovođenja jedinstvenih zadataka o zajedničkim graničnim patrolama.

Ministri Stefanović i Pinter složili su se da će potpisivanje tih protokola doprineti većoj bezbednosti Srbije i Madjarske.

Tokom razgovora Stefanović je zahvalio kolegi iz Madjarske na podršci u evropskim integracijama, informisao ga o napretku pregovora u okviru poglavlja 24 i zamolio ga za pomoć u prenošenju iskustava u pregovorima, na šta je ministar Pinter pozitivno odgovorio, piše u saopštenju.

Stefanović je izrazio je nadu da će Srbija zvanično otvoriti pregovore u okviru poglavlja 23 i 24 početkom sledeće godine, saopštilo je Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: