Ponedeljak, 16.06.2014.

14:46

Vanredna situacija ostaje u 5 mesta

Štab za vanredne situacije predložio je da vanredna situacije ostane na snazi u Obrenovcu, Ljuboviji, Bajinoj Bašti, Krupnju i Malom Zvorniku.

Izvor: B92, Beta

Default images

U ostalim mestima se ukida.

Navedena mesta su bila najviše pogođena u nezapamćenim poplavama koje su u maju pogodile Srbiju.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, rekao je gostujući na B92, da je taj grad daleko od normalizacije.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je ranije danas da postoji mogućnost da ovih dana bude ukinuta vanredna situacija u Obrenovcu, ali da je ipak potrebno da se na tri najugroženija naselja obrati posebna pažnja.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je nekoliko opština tokom 2013. godine podnelo izveštaje o proceni rizika od elementarnih nepogoda.

Marić je rekao da nije postojala precizna evidencija o šteti koju su Srbiji nanele vanredne situacije protekle godine.

"Godišnje štete od elementarnih nepogoda dostignu oko 100 miliona evra, a to ni bogatije zemlje ne bi mogle da podnesu", rekao je Marić na sednici Štaba za vanredne situacije.

Marić je ocenio da neke stvari u prevenciji očigledno ne funkcionišu i istakao da će jedan od ciljeva biti da opštine izrade procene rizika od nepogoda kako bi se smanjile štete.

On je naveo da će ove godine prvi put od Republičkog zavoda za statistiku stići procena štete od elementarnih nepogoda.

"Protekle godine nismo imali ni evidenciju štete koje su izazvale elementarne nepogode u Srbiji", kazao je on.

Marić je poručio da treba poći od lokalnog nivoa kako bi se i na republičkom nivou izradile precizne strategije i dobili precizni podaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: