Aktuelno 9

21.05.2024.

15:47

Kao u Hičkokovom filmu: Ljude napadaju gavranovi, plaše se da će im iskopati oči

Selo Radaljevo kod Ivanjice našlo se na meti pernatih neprijatelja, jer domaćinstva u ovom mestu napadaju gavranovi.

Izvor: RINA

Kao u Hičkokovom filmu: Ljude napadaju gavranovi, plaše se da će im iskopati oči
Shutterstock/Albert Beukhof

Podeli:

"Upropastiše nas gavranovi. Nama su prošle godine pojeli hektar i po kukuruza. Upadaju nam u plastenike, čupaju povrće. Sa obližnjeg smetlišta raznose djubre, konzerve, bačeno meso koje pada po dvorištima, po ljudima, šire zarazu. Ja sam juče bila u malinjaku, kada su se na mene obrušila dva gavrana, umalo mi oči nisu iskopali. Ovo je neshvatljivo. Ne znamo više kako da se borimo protiv te napasti", kaže za RINU meštanka Nada Stevanović.

Ona dodaje da su u svoj svojoj bespomoćnosti oni morali ovaj slučaj terora od strane ptica da prijave policiji i to nekoliko puta.

"Zvali smo policiju prijavljivali, ali izgleda da policija gavranovima ne može ništa. Da su vrane nekako bi se i borili, ovako smo potpuno bespomoćni. Ne znao šta da radimo. Gavranovi su zaštićeni, ako i ubijemo kazna je 30.000 dinara", dodaje Nada.

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

12 h

Podeli: