Politika 16

21.05.2024.

19:43

Vučić sa Nebenzjom u Njujorku: Hvala Rusiji na doslednoj podršci, Srbija ima dovoljno jakih prijatelja FOTO

Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Izvor: B92.net

Vučić sa Nebenzjom u Njujorku: Hvala Rusiji na doslednoj podršci, Srbija ima dovoljno jakih prijatelja FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Sa velikim prijateljem Srbije, predstavnikom Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilijem Nebenzjom razgovarao sam o poslednjim dešavanjima i pozicioniranjima zemalja pred glasanje o nacrtu Rezolucije o Srebrnici. Razmenili smo mišljenja o diplomatskim aktivnostima koje Srbija preduzima kako bi se, svime čime raspolaže, suprotstavila ovom presedanu i nakaradnim pritiscima koji podrivaju međunarodno javno pravo i samovoljno i selektivno određuju pravdu i istinu.

Naglasio sam da za Srbiju nema drugog puta sem borbe, do poslednjeg trenutka, za očuvanje obraza i slobode zemlje, zamolivši prijateljsku Rusku Federaciju da, i ovoga puta, stane uz nas u odbrani ponosa i dostojanstva srpskog naroda, ali i načela na kojima su zasnovane UN i pravičan globalni poredak.

Ponovio sam i zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u pogledu podrške teritorijalnom integritetu i političkom suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će se u četvrtak, i pored mnogih razočarenja, pokazati da Srbija ima dovoljno jakih, iskrenih i pouzdanih prijatelja," napisao je Vučić.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: