Aktuelno 3

21.05.2024.

19:59

"Godinama se manipuliše rezultatima na Evroviziji" VIDEO

Pohvalio je i ovogodišnjeg producenta Evrovizije, za kojeg je siguran da je jako dobro znao šta radi.

Izvor: Jutarnji.hr

"Godinama se manipuliše rezultatima na Evroviziji" VIDEO
Foto: Profimedia/Jessica Gow/TT/Code 10070

Podeli:

Britanski producent, voditelj i komičar Ričard Osman gostovao je u podkastu "The Rest is Entertainment" te se u razgovoru sa novinarkom Marinom Hajd osvrnuo na Eurosong. On, naime, tvrdi da se već godinama može manipulirati rezultatima na tom glazbenom natjecanju.

"Godinama je raspored izvođenja potpuno nasumičan. Ako nastupate kasnije, šanse za pobedu su puno, puno veće. Od 24 zemlje, mislim da je 17 prosečna početna pozicija pobedničke zemlje", tvrdi Osman u videu koji je objavljen na TikToku.

"U poslednjih 20 godina samo tri pesme koje su nastupale među prvih 10 su pobedile, a nastupale su 9., 10. i 10. Mnogo ih je pobedilo koje su nastupale 20. ili kasnije, uključujući ovogodišnju pobednicu Švajcarsku, koja je nastupala 21. po redu", dodao je u svom objašnjenju.

"Ove godine to se promenilo i producenti više utiču na redosled nastupanja pa su ostavili Švajcarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj. Sve su bile veliki favoriti među publikom i rekle su EBU-u da bi volele da budu domaćini Evrovizije", rekao je.

Pohvalio je i ovogodišnjeg producenta.

"Sudelovanjem producenata u slaganju rasporeda dobijate kvalitetan redosled. Ovogodišnji producent, Šveđanin Krister Bjorkman, odlično je to izveo - Ukrajina je nastupala druga, Švajcarska 21. Ukrajina nije mogla da pobedi, niko ko je nastupao drugi nije pobedio u istoriji takmičenja, a ona nije ni htela da bude domaćin. On je to znao", rekao je i objasnio kako producenti sada imaju puno više kontrole nego pre.

"Na začelje je postavio Hrvatsku, Švajcarsku i Francusku, velike favorite. Zanimljivo, stavio je Izrael na 6. mesto, što nije mesto koje biste dali zemlji za koju želite da pobedi ili želite da joj date pažnju. Ali redosled nastupa gotovo će sigurno odrediti rezultat. Videćete sledeće godine. Ako pobedite, a nastupali ste među prvih 10, napravili ste nešto neveroatno. Producenti sada imaju puno više kontrole po tom pitanju", zaključio je Osman.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

7 h

Podeli: