Politika 9

21.05.2024.

20:09

"Ne isključujem da Grčka podrži rezoluciju"

Aleksandar Vučić govorio je za RTS iz Njujorka i rekao da ćemo se suprostaviti rezoluciji o Srebrenici.

Izvor: Novosti.rs

"Ne isključujem da Grčka podrži rezoluciju"
Profimedia

Podeli:

Vučić je danas u Njujorku imao niz sastanaka, sa zvaničnicima Rusije, Alžira, Egipta, UAE, Ugande, Svete Lucije, Sent Vinsenta i Grenadina...

On je ranije danas poručio da će se boriti i uzvratiti na svaki udarac, kao i da očekuje da će "nam neke zemlje zabiti nož u leđa" u četvrtak.

"Stižu predstavnici tri afričke zemlje, pa imamo naš štab, pa sa kineskim prijateljima," kaže Vučić za RTS.

"Nemamo šansu da pobedimo, neverovatne su stvari koje preduzimaju da ubede ljude. Argumentacije su im zastrašujuće. Veliki, silni, moćni misle da mogu kako hoće. Naše je da se suprotstavimo. Naše je da branimo zemlju.Biće još razočaranja za našu zemlju. Ne isključujem da Grčka podrži rezoluciju," izjavio je on.

"Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donostite rezoluciju. Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni."

Kaže da je uveren da će narod biti ponosan i dodaje da mi nismo genocidan narod i da je to jedino što žele da izvuku.

Kaže da bi bilo smislenije da je Ruanda imala uvodnu reč, a ne Nemačka, ali da će Berlin dobiti odgovor Srbije. Rekao je i da je ironija što će baš Nemačka imati uvodno izlaganje i otvoriti raspravu.

"Kako je to čudno da nam Nemačka sudi svojim uvodnim izlaganjem. Ja neću da se borim za očuvanje fotelje, ja se borim za Srbiju," naglasio je on.

Takođe, kaže da očekujemo manje od 100 glasova "za", a mnoge muslimanske zemlje neće ni ući na glasanje.

Predsednik Srbije je ponovio da je obećao da ćemo se boriti i to neće ostati bez rezultata.

"Biće i onih koji će nam posle objašnjavati da su glasali jer je to dobro za nas. Očekujte posle i detante i tvrdnje da su im Srbi najbolji prijatelji," dodao je Vučić.

Izjavio je da "ničija nije do zore gorela" i da će Rusi ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom, a svaku od tih rezolucija će Srbija koosponzorisati.

"Neki su nas vratili 30 godina u prošlost, pa ćemo i mi njih 70 i nešto," dodao je on.

Dodaje da je sve drugačije kada je Kina protiv.

"Ja ću i večeras imati sa našim kineskim prijateljima večeru. Verujem i uzdam se u njihov glas protiv, kao što i oni uvek od nas mogu da čuju šta mislimo o Tajvanu."

Ističe da će uzdignutog čela da hoda kroz UN.

"Iznenadiću vas sa još nekim sitnicama. Gde god da žive Srbi će biti ponosni na svoju zemlju i na svoje ime i prezime," zaključio je Vučić.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: