Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

21.5.2024.

20:10

Određeni sastavi streljačke reprezentacije za EP u Osijeku i SK u Minhenu

Na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku učestvovaće devetoro seniora i 13 juniorskih strelaca Srbije, saopštio je Streljački savez Srbije.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Evropsko prvenstvo u Osijeku održaće se od 28. maja do 6. juna, gde će prvo biti održana seniorska, pa potom juniorska takičenja.

Omladinski deo šampionata Evrope još neće biti završen, a u Minhenu će početi Svetski kup, čiji je početak zakazan za 2, a kraj za 7. jun.

U seniorskim takmičenjima puškom u Osijeku nadmetaće se osmoro srpskih takmičara. Uz standardne reprezentativce Andreu Arsović, Sanju Vukašinović, Teodoru Vukojević, Milutina Stefanovića, Milenka Sebića i Lazara Kovačevića, u Osijek idu i Marko Ivanović i Dušan Stojadinović.

Pištoljem će gađati Jovana Todorović.

Srbija će u Osijeku učestvovati i u disciplinama miks i ekipni trio trostav, a sastavi će biti određeni na takmičenju.

"Kao i obično ciljamo medalje, ali ovaj put i olimpijske kvote. Turnir u Osijeku je poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre. U seniorskim olimpijskim disciplinama će se deliti po dve kvote", rekao je sportski direktor SSS Dragan Marković.

Srpska juniorska reprezentacija odavno na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem nije bila ovako brojna. U njoj je šest takmičarki puškom, petorica juniora istim oružjem i tri juniorke pištoljem, naveo je Streljački savez Srbije.

Svi seniorski reprezentativci koji će učestvovati u Osijeku potom putuju i u Minhen na Svetski kup. Pridružiće im nekoliko strelaca vazdušnim pištoljem - Zorana Arunović i Damir Mikec, koji se vraća na vatrenu liniju posle oporavka od povrede ruke, zatim Jelena Todorović, ali i trojica juniora, koji će debitovati na Svetskom kupu.

Turnir u Minhenu je poslednje takmičenje za skupljanje bodova za rang liste Svetske streljačke federacije za olimpijske kvalifikacije. Po jedan takmičar i takmičarka u svakoj disciplini će na osnovu lista steći pravo učešća na Olimpijskim igrama.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu