Utorak, 24.12.2013.

08:58

Članice "Pusi rajot" ponovo zajedno

Oslobođene članice ruskog pank benda "Pusi rajot", Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, srele su se danas, dan pošto su puštene iz zatvora.

Izvor: Tanjug

Default images

Aljohina (25) je po izlasku iz zatvora u centralnom gradu Nižnji Novgorod odletela avionom za Krasnojarsk kako bi se srela sa Tolokonjikovom (24), koja je puštena na slobodu iz zatvorske bolnice u tom gradu.

Tolokonjikova je prethodno izjavila da želi da provede najmanje nedelju dana sa svojom bakom u Krasnojarsku.

Devojke su se srele i zagrlile na aerodromu u tom gradu, prenosi izveštač Frans presa. Njima se pridružio i fotograf Denis Sinjakov, jedan od 30 aktivista "Grinpisa" optuženih za huliganizam na arktičkoj naftnoj bušotini u septembru. On je uz kauciju prošlog meseca pušten na slobodu.

Aljohina i Tolokonjikova oslobođene su na osnovu nedavno usvojenog zakona o amnestiji pošto su odslužile veći deo dvogodišnje kazne zatvora zbog performansa protiv Putina u Hramu Hrista spasitelja u Moskvi, tokom predsedničke kampanje u februaru 2012. godine. Očekuje se da će krivičnog gonjenja po istom zakonu biti oslobođeni i aktivisti "Grinpisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: