Dačić na Kosovo ide 19. oktobra

Premijer Dačić posetiće 19. oktobra Gračanicu i pozvati tamošnje Srbe da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu, zakazanim za 3. novembar, piše Politika.

Izvor: Beta, Politika

Četvrtak, 10.10.2013.

08:36

Default images

Kako navodi ovaj list pozivajući se na izvore iz Dačićevog okruženja, izjava kosovskog premijera Hašima Tačija da srpski zvaničnici na Kosovu mogu samo da posete manastire južno od Ibra je Tačijeva "predizborna kampanja".

"Ne interesuje me kako će oni to da obrazlože, hoću da idem na Kosovo, to mora da mi se obezbedi i kraj", rekao je Dačić novinarima u sredu u Policijskoj akademiji.

Dačić je istakao da državni funkcioneri tokom predstojećih poseta Kosovu neće učestvovati na klasičnim partijskim skupovima, jer dolaze kao državni funkcioneri.

"Mi kao država Srbija imamo interes da pozovemo građane da izađu na izbore i time učestvujemo u kampanji. Forma je nebitna, važno je da budemo s našim narodom, pozovemo ga da izađe na izbore i podrži listu iza koje stoji država Srbija", naveo je Dačić.

Predsednik Vlade Srbije preneo je u sredu specijalnom izvestiocu UN za ljudska prava interno raseljenih osoba Čaloku Bejaniju da se interno raseljenima sa Kosova mora omogućiti pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: