Nova vest
Tenis 2

3.5.2024.

10:08

Medvedev: Sve je bilo super, a onda odjednom...

Ruski teniser Danil Medvedev doživeo je povredu usred meča četvrtfinala Mastersa u Madridu, zbog čega je morao da preda Jiržiju Lehečki.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Ispali su Karlos Alkaras i Janik Siner, koji je takođe odustao zbog povrede, te se Medvedevu "otvorilo" da proba i osvoji sedmi Masters u karijeri.

Isprečila se povreda noge, zbog čega je morao da okonča pre vremena meč sa Čehom koji je poveo u setovima (6:4).

"Moja noga je odbila da radi. Bol sam osetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo napred. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje", rekao je Medvedev i dodao:

"Pitao sam ga da li stanje može da se pogorša, on mi je rekao da može ako je istegnuće, ali ne može ako je grč. Pokušao sam da potrčim ka mreži, nisam osetio bol, ali sam shvatio da je bolje da ništa ne rizikujem."

Promene podloge iz zgusnut raspored bi mogli da budu uzroci.

"Teško je reći da li postoji povezanost. Povrede su deo sporta. Što bolje igraš, više pobeđuješ i više igraš i veći je rizik od povreda. Promena podloga je česta. Ako igraš završnicu Majamija, imaš samo nekoliko dana za adaptaciju na šljaku u Monte Karlu", nastavio je Danil.

Upitan je i njegov nastup na Mastersu u Rimu gde brani titulu.

"Nema dileme da je moje učeše tamo pod znakom pitanja. Moram da odem na pregled i da pričam sa mojim trenerima. Bilo bi fenomenalno da igram u Rimu posle prošlogodišnjeg trijumfa, ali prvo moram da vidim stanje sa povredom", iskren je ruski teniser.

Povreda ga je uhvatila nespremnog.

"Bio sam 100 odsto spreman na početku meča. Nikada mi se ovo nije dogodilo. Sve je bilo super, a onda odjednom…", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu