Nedelja, 29.09.2013.

11:02

Vučić: Mogući parlamentarni izbori

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, ako bude takva atmosfera među građanima.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se sigurno održati vanredni izbori u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje novinara o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, Vučić je rekao ukoliko bude takva atmosfera u Srbiji da ne možete da radite jer svi smatraju da su mnogo bolji, mislim da na kraju treba da razgovaramo sa koalicionim partnerima šta je najbolje rešenje.

Ukoliko bude postojala jasna izražena želja za ispitivanjem legitimiteta i ukoliko SNS nema podršku naroda, nećemo bežati od izbora, iako nam oni u ovom trenutku nisu potrebni, rekao je Vučić.

On je istakao da je situacija u narodu prilično jasna i naglasio da su Srbiji mnogo potrebnije promene, rad, disciplina, odgovornost i prave mere, ma kako teške i bolne bile.

"Ali znate, nemoguće je uvek raditi u atmosferi u kojoj svi ostali hoće izbore, u kojoj svi ostali kažu da su mnogo bolji i govore o katastrofalnim i kataklizmičnim rešenjima koja danas postoje", istakao je Vučić.

Vučić je, obraćajujući se građanima u Ćićevcu, rekao da smatra da će već u narednih godinu dana da se zaposli desetine hiljada ljudi, da će se raditi na smanjenju fiskalnog deficita i javnog duga, ističući da su to ključni zadaci vlade.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je posao Srpske napredne stranke da obezbedi modernu i naprednu Srbiju i bolji život za građane.

On je poručio građanima da od njih traži strpljenje, više rada i odgovornosti, kao i podršku za teške reforme koje se moraju preduzeti.

Prema njegovim rečima, neki su sprovodili neodgovorne reforme, otimali od građana, od penzionera, a to se ubuduće nehe raditi.

"Brojni teški poslovi su pred nama i uz vašu snagu i energiju u tome ćemo uspeti, jer bez vaše snage i energije ništa ne bismo mogli da postignemo", istakao je Vučić.

Upitan kako komentariše činjenicu da je Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila samo 1.200 prijava Srba za lokalne izbore 3. novembra, on je odgovorio da su u pitanju trikovi kojima se Priština svakodnevno služi.

"Još ćemo razgovarati o tome. Oni imaju bezbroj trikova kojima se svakodnevno služe, da moramo da molimo da nam bude obezbeđeno pravo koje smo već dobili u Briselu, mislim pri tome na našeg člana pri CIK-u i još hiljadu takvih stvari svakodnevno", kazao je Vučić.

Vučić je danas u Ćićevcu prisustvovao otvaranju novih prostorija SNS u toj opštini.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik SNS i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, funkcioneri stranke Vladimir Cvijan, Zoran Babić i Goran Knežević, kao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On se na kraju građanima zahvalio što veruju u, kako je istakao, poštenu i odgovornu Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: