Ponedeljak, 19.08.2013.

16:16

Pomozimo Ani da ode na operaciju

Ani Živković (28) iz Jagodine hitno je potrebno 50.000 dolara kako bi se izlečila od retke vrste tumora koji je zahvatio deo karlice i butnog mišića.

Izvor: B92

Default images

Ukoliko do početka septembra ne prikupi potreban novac za transplantaciju, Ani, koja se odnedavno kreće jedino uz pomoć štaka, preti amputacija desne noge i dela kuka.

Anini problemi počeli su pre godinu i po. Zbog bola u kuku lečena je od išijasa, da bi u martu ove godine saznala da boluje od tumora ilijačne kosti, najveće kosti karlice. Reč je o retkoj vrsti tumora, od koje boluje svega 1.200 ljudi u svetu, na koju ni dva ciklusa hemoterapije nisu delovala.

“Nakon toga stanje se pogoršalo, otežano mi je bilo kretanje još više i celokupno zdravstveno stanje je bilo lošije nego na početku, tako da sam iz tog razloga krenula za Bolonju”, kaže Ana.

Iako je znala da je bolest izlečiva, odlazak na kliniku u Bolonju Ani je doneo samo razočaranje.

“Pošto imam tumor u jednoj od karličnih kosti i u butnom mišiću, u Italiji je doktor verovao da bi trebalo, da bi se spasio život, da izvrši amputaciju noge i jednog dela karlice, jer je prema njegovom mišljenju to jedini način za potpuno odstranjivanje bolesti iz organizma”, kaže Ana.

Klinika “Sloun Ketering” u Njujorku i dve složene operacije jedina su nada dvadesetosmogodišnjoj asistentkinji Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM).

Njeni studenti i kolege sa fakulteta tokom raspusta imaju samo jednu obavezu - da pomognu Ani, kojoj je za lečenje potrebno 80.000 dolara.

“Studenti su dežurali pored kutija u različitim tržnim centrima, na bazenima, u planu su neki koncerti”, kaže studentkinja srpskog jezika Jelena Vesković.

Maja Anđelković, prodekanka za finansije FILUM-a, apeluje da se pomogne Ani da pobedi bolest.

“Kao ustanova smo se obratili drugim fakultetima, univerzitetu u Kragujevcu, Nišu i Beogradu, takođe svim fondacijama do kojih smo uspeli da dođemo, javnim ličnostima, uspešnim firmama i ovom prilikom želim da apelujem ne samo na sve njih kojima smo uputili zvaničan dopis, nego i na sve građane Srbije da pristupe akciji i da spasemo Anin život”, poručuje Maja.

Ana bi trebalo da bude operisana početkom septembra, a do sada je prikupljeno 30.000 dolara. Pomoć za Anu Živković možete uplatiti na dinarski ili devizni račun u Banci Inteza:

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: