Ponedeljak, 12.08.2013.

15:37

London:I kante za smeće špijuniraju

Marketinškoj kompaniji "Rinju" naloženo da prestane da koristi mrežu visokotehnoloških kanti za smeće za praćenje "pametnih" mobilnih u Londonu.

Izvor: Tanjug

Default images

Kante za smeće opremljene su uređajem koji registruje i meri signal bežičnog interneta s mobilnih telefona kako bi pratio korisnike koji prolaze u blizini, preneo je AP.

Izvršni direktor kompanije Kejvah Memari izjavio je u jednom intervjuu da "Rinju" ne prodaje nikome te podatke.

"Rinju" je testirao tehnologiju u maju, a prošle sedmice su se u javnosti pojavila pitanja o legalnosti takve tehnologije.

Televizijska mreža BBC je prethodno izvestila da je u Engleskoj i Velsu danas na snagu stupio novi pravilnik za upotrebu bezbednosnih kamera na javnom mestu, prema kojem bi kamere trebalo da služe za zaštitu i pomoć ljudima, a ne da ih špijuniraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: