Protest "99 odsto" protiv Bus plusa

Protest povodom kampanje za besplatni javni prevoz, u organizaciji grupe “99 odsto Beograd”, održan sinoć na Studentskom trgu u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

13:53

Default images

Protestu se, pored organizatora, pridružilo na stotinak građana kako bi podržali ovu akciju.

Grupa građana pod imenom "99 odsto Beograd" u spontanoj šetnji je sa transparentima kroz grad pozivala građane da im se priduže u protestu protiv novog sistema u javnom prevozu “Bus plus”.

Foto: Tanjug
Protest je započet vožnjom trolejbusima od Studentskog trga do Slavije i nazad u kojima su organizatori delili cveće uz pesmu, a podršku ima je pružao hor “Horkestra”.

Ljudi koji su se zatekli u prevozu pridružili su se organizatorima tako da su svi zajedno nastavili sa protestom u praku Studentskog trga, prenosi "24 sata."

Ideja kampanje je kako navode organizatori da se javnosti pruži informacija o tome da postoji mogućnost da javni prevoz bude besplatan.
Foto: Tanjug
"Mnogi gradovi po svetu imaju besplatan prevoz, Beograd bi mogao da bude jedan od njih", kaže S. A, jedan od organizatora protesta.

Kako iz organizacije dalje navode pokret za besplatan prevoz postoji na internetu već nekih šest meseci, ali posle uvođenja novih pravila ulazka i izlaska u autobuse odlučili da krenu u aktivniju priču. Mnogi građani su uz ovacije i mahanjem pružili podršku organizatorima.

Inače, prvog radnog jutra otkako su na snagu stupila pravila ulasaka i izlaska u vozila GSP-a, a i stroža kontrola, u autobusima u prestonici je bila prilična gužva, kao i u saobraćaju.
Foto: Tanjug
Građani su svoje nezadovoljstvo novim pravilima pokazali i pre stupanja na snagu istih.

Organizatori navode da protest nije okrenut prema kontrolorima, vozačima niti bilo kom članu osoblja koje radi u “Bus plusu”, već protiv odluke za uvođenje ove vrste sistema u javni prevoz.

Sledeći protest biće održan sledećeg ponedeljka, 23. jula , a vreme okuplanja je u 18.30 sati kod Mekdonaldsa na Zelenom Vencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

275 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: