Utorak, 27.03.2012.

21:42

KPS uhapsio četvoricu Srba

U mestu Bela Zemlja, kod kontrolnog punkta Končulj, kosovska policija je u juče oko 19 sati uhapsila četvoricu Srba, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Uhapšeni su predsednik opštine Vitina Srećko Spasić i radnici opštinske uprave Ivica Najkić i Aleksandar Stojiljković. Četvrti uhapšeni je Svetozar Nasković, policajac iz Policijske uprave Uroševac", izjavio je Tanjugu zamenik direktora Policije Branislav Mitrović.

Mitrović je rekao da je policajac Nasković u kolima bio kao putnik koga su Spasić i saradnici prevozili u Gnjilane.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zahteva njihovo hitno oslobađanje.

"Izgovor za privođenje i zadržavanje četvorice Srba jeste da je kod njih navodno pronađen birački spisak i da su radnici srpskih institucija", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je od Euleksa da hitno reaguje i da se privedeni Srbi što pre puste i da obezbedi slobodu kretanja kosovskim Srbima, kao i prestanak "bezrazložnih hapšenja i maltretiranja Srba od strane kosovske policije koja su poslednjih mesec dana učestala".

"Potpuno je jasno da Priština ovim akcijama obesmišljava dogovor o slobodi kretanja, a učestalim privođenjem Srba koji rade u institucijama države Srbije želi da zaplaši kosovske Srbe", saopštilo je minsitarstvo.

U saopštenju se navodi i da ovakvo ponašanje i odnos Prištine prema kosovskim Srbima "samo stvara tenzije i čini bespredmetnim svaki dalji napor u uspostavljanju atmosfere poverenja i dijaloga u rešavanju spornih pitanja između dve zajednice u pokrajini". Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi odbio je da komentariše večerašnje hapšenje četvorice Srba na prelazu Bela Zemlja.

"Nisam spreman da to komentarišem", rekao je kratko Redžepi Tanjugu.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je Tanjugu da njihovi službenici nisu stalno prisutni na prelazu Bela Zemlja koji se nalazi na putu Bujanovac-Gnjilane i da je ovo pitanje u nadležnosti kosovske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: