Dačić kandidat za predsednika?

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2012.

11:29

Default images

SPS, Jedinstvena Srbija i PUPS potpisali su danas koalicioni sporazum.

Lider SPS Ivica Dačić smatra da bi predsedničke izbore trebalo raspisati odmah.

On je istakao da je cilj koalicije da osvoji duplo više glasova na parlamentarnim izborima nego 2008.

"Imaćemo svog predsedničkog kandidata i borimo se da pobedimo i DS i SNS. Jedva čekamo predsedničke izbore, ali upozoravamo Borisa Tadića - nema kalkulacije, neka se odmah raspišu predsednički izbori i neka podnese ostavku", rekao je on.

"Žele vanredne predsedničke izbore da bi stvorili dualizam u Srbiji. Nemoj da Tadić tek u aprilu kaže da podnosi ostavku jer treba da zna da izbore raspisuje (predsednica Skupštine Srbije) Slavica Đukić Dejanović, a ona to može da uradi u roku od 30 do 90 dana", naveo je Dačić.

Lider SPS-a je optužio predsednika DS Borisa Tadića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da žele da stvore dualizam u Srbiji i da je podele između sebe kao "slavski kolač".

"Smatram da predsednički izbori treba da budu u redovnom terminu, a ako žele vanredne predsedničke izbore onda to treba da kažu. Srbija je mnogo veća nego što su njih dvojica", rekao je Dačić govoreći o Tadiću i Nikoliću.

Na konferenciji, kojoj su prisustvovali i predsednici PUPS i JS - Jovan Krkobabić i Dragan Marković, saopšteno je da je dogovoreno da SPS pripadne 142 mesta na izbornoj listi, PUPS 68, a JS 40.

Izborna lista biće nazvana "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS".

Kako je juče saopštio predsednik JS Dragan Marković, nosilac izborne liste SPS-PUPS-JS biće predsednik SPS Ivica Dačić, a nosilac izborne liste u Beogradu biće potpredsednik PUPS Milan Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: