Četvrtak, 05.01.2012.

16:43

"Tadić na KiM iz verskih razloga"

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kući kaže da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Visokim Dečanima "isključivo verskog karaktera".

Izvor: Tanjug

Default images

"Jedan od naših zahteva je da se ova poseta tretira kao verska i da nema politički karakter", rekao je Kući novinarima i dodao da su dobili "međunarodne garancije u vezi s tim, kao i da mu je naša poruka preneta".

Kuči kaže da je Vlada Kosova dala saglasnost za posetu predsednika Srbije Borisa Tadića povodom Božića. Kuči je rekao da je preko kancelarija Evropske komisije u Beogradu i u Prištini dobila zahtev srpskog predsednika da poseti Kosovo. Zamenik premijera Kosova je naveo da je poseta Tadića i još nekoliko srpskih zvaničnika isključivo verskog karaktera.

Tadić je, prema prištinskim vlastima, u nekoliko navrata verske posete Kosovu iskoristio i za političke izjave, što je naišlo na osudu predstavnika vlasti na Kosovu.

Kosovska vlada je saopšila da je, posredstvom kancelarija Evropske komisije u Beogradu i Prištini, dobila zahtev srpskog predsednika da poseti Kosovo i navela da je ta "poseta isključivo verskog karaktera", preneli su prištinskli elektronski mediji.

Predsednik Srbije će na Božić, 7. januara, prisustvovati liturgiji u manastiru Visoki Dečani. Za obezbeđenje predsednika Srbije biće zaduženi pripadnici Kfora i Euleksa, navode prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: