Utorak, 14.06.2011.

20:36

Potpuno pomračenje Meseca

Građani Srbije će imati priliku da sutra uveče posmatraju potpuno pomračenje Meseca i to odmah posle njegovog izlaska na istočnom delu horizonta.

Izvor: Tanjug

Default images

Mesec će izaći u 20 sati i 16 minuta, a u 20 sati i 23 minuta počeće da ulazi u senku Zemlje, kažu iz beogradskog Astronomskog društva "Ruđer Bošković".

Mesec će proći relativno blizu centra Zemljine senke, pa će potpuno pomračenje trajati sat i 40 minuta, a zajedno sa delimičnim pomračenjem oko tri sata i 40 minuta.

Pomračenje Meseca se prati golim okom, a ukoliko bude vedro Beograđani će ovu interesantnu pojavu moći da posmatraju uz stručne komentare i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

Pojava će moći da se prati iz Evrope, Afrike, Australije, Južne Amerike i većeg dela Azije, dok je za stanovnike pacifičkih ostrva i Severne Amerike nevidljiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: